Јако невријеме у Хрватској, једна особа повређена

Срна
Јако невријеме у Хрватској, једна особа повређена

ЗАГРЕБ - Јако невријеме које је синоћ и јутрос погодило више хрватских градова, оставило је за собом хаос, изазвало многе проблеме, срушило бројна стабла, један телефонски стуб и носило кровове, а једна особа је повријеђена.

У Далмацији су удари буре били 153 км/х, па је и данас у појединим дијеловима на снази жути и наранџасти, а за Велебитски канал због органске буре објављен је црвени метеоаларм.

ИстраМет објавио је да су у центру Пуле порушена стабла, у самоме центру града, на пулским Гиардинима бура је срушила огромно стабло на коловоз, тако да је јутрос саобраћај регулисала полиција, а дежурне службе су биле на терену.

Стабла су оборена још на неким путевима, а на Валдебеку срушен је јутрос и телефонски стуб.

У Умагу као и у Пули летели су сунцобрани угоститељских објеката, а према првим сазнањима није начињена већа материјална штета.

За поподне се у Истри најављује смиривање буре и постепено побољшање временских прилика.

Сплитски ватрогасци од јутрос чисте градско подручје и саобраћајнице уклањајући штете због олујне буре која је ноћас дувала на ширем градском подручју остављајући за собом хаос и материјалну штету.

Бура је на моменте дувала јаче од сто километара на сат.

Током ноћи и јутра неколико је стабала пало на саобраћајнице и на паркирана возила. Разбацани су контејнери и канте за смеће по цијелом граду, а оштећен је и инвентар.

Стабла су оборена на Марјану, Шинама и у Улици слободе.

Невреме праћено јаким и олујним ветром протутањало и кроз Загреб, због којег су, како преноси Хина, ватрогасне екипе интервенисале чак 34 пута у самом граду.

Један возач је повређен када је на његов аутомобил пало стабло.

Невријеме је оставило последице и на подручју Загребачке жупаније у Самобору, Великој Горици, Иванић-Граду, Дугом Селу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана