ХДЗ се обрушио на Милановића: Каријес са Пантовчака, херој у руским медијима

ГС
ХДЗ се обрушио на Милановића: Каријес са Пантовчака, херој у руским медијима

ЗАГРЕБ - Владајућа Хрватска демократска заједница (ХДЗ) прозвала је поново данас предсједника Зорана Милановића, због честог цитирања његових изјава у руским медијима.

У најновијој објави под насловом “Из Русије с љубављу”, ХДЗ је на свом Фејсбук профилу објавио наслове текстова о Милановићу у руским медијима о рату у Украјини, уз поруку:

“Каријес с Пантовчака опет је херој у руским режимским медијима. Како и не би хвалили и славили Зорана 'Леџ Перковић' Милановића када подједнако као Кремљ вријеђа Њемачку и осуђује је због испоруке борбених тенкова „леопард 2“ Украјини, када горљиво шири тезе које је већ изрекао Путинов портпарол Песков. Обојица најављују да ће ти тенкови 'изгорјети', а човјечанству пријете - како би се зауставило слање помоћи Украјини - 'новим свјетским (нуклеарним) ратом'“.

ХДЗ тврди да Милановић “жели Хрватску у руском свијету”, преноси Танјуг.

- Притом Милановић очито мрске му Нијемце подсјећа 'да су већ покушали да ратују с Русијом', алудирајући на Хитлера - слично као када је Украјинцима подметао 'нацизам' зато што не пристају бити поробљени. Тврди и да ће испорука њемачких и америчких тенкова 'само продужити сукоб' (хм, сукоб, не агресија или инвазија). У преводу - тражи да Кијев капитулира! - наводе из ХДЗ.

Тврде да Милановић већ сада сасвим отворено ради у интересу руске агресије и Путиновог недемократског режима, а против Украјине и Европе коју је, како наводе, опет обасуо увредама и Запада.

- Жели Хрватску у 'руском свијету'. Али не брините: и даље ће га подржавати Грбин и Грмоја, и даље ће тврдити да у његовим изјавама 'не виде ништа спорно” - пише у објави ХДЗ-а.

Милановић је јуче изјавио да, ако се Америка и Русија не договоре, то, казао је, није на видику, рат у Украјини се неће зауставити.

- Некако се надам да трају некакви разговори, или ћемо лагано према трећем свјетском рату за који неки мисле да је већ почео, али ја сам мало суздржан. Што се тиче тенкова, и руски и амерички горе исто - рекао је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана