Ентони Годфри: Исход избора у Америци неће утицати на политику према Балкану

Срна
Ентони Годфри: Исход избора у Америци неће утицати на политику према Балкану

БЕОГРАД - Политика Вашингтона према региону се неће мјењати, без обзира на то ко ће у новембру бити изабран за предсједника САД, рекао је амбасадор САД у Београду Ентони Годфри.

"Повратак дијалогу Београда и Приштине није партијско питање. Стабилност и напредак у региону циљеви су које подржавају обе главне политичке партије у Америци", рекао је Годфри.

Годфри сматра да је успостављање стабилније економске сарадње Србије и самопроглашеног Косова "реално остварив циљ који би брзо дао конкретне резултате", те да је можда "стварно помирење Београда и Приштине на дохват руке".

"Нема разлога за даља одгађања", рекао је Годфри за часопис "Корд" /CorD/ и нагласио да такав став дијеле и специјални изасланик САД за преговоре Београда и Приштине Ричард Гренел, Бијела кућа, Стејт департмент и његов тим у Амбасади.

Он сматра да је сасвим реално да представници обје стране желе да склопе трајан договор који би унаприједио животе грађана и донио стабилност, док наставак тензија спречава могућност за раст и напредак свих у региону.

Коментаришући заинтересованост америчких инвеститора за Србију, Годфри је рекао да се чини се да је Србија посљедњих година у бољој економској позицији у односу на многе друге земље, захваљујући мудрој фискалној и стабилној монетарној политици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана