Душко Марковић: "Ми ћемо бити отворени за српске држављане. Они су, ако желе, добродошли у Црну Гору",

Г.С.
Душко Марковић: "Ми ћемо бити отворени за српске држављане. Они су, ако желе, добродошли у Црну Гору",

ПОДГОРИЦА - Одлука о томе са којим це државама бити отворене границе, а коју би у четвртак требало да донесе Национално координационо тијело за заразне болести, биће заснована на епидемиолошким стандардима, изјавио је даанас премијер Црне Горе Душко Марковић.

Он је истакао да у тој одлуци неће бити нимало политике.

"Наш је циљ здравље, а не само економија. Морамо се отварати, морамо размишљати о економији, али увијек нам у фокусу мора бити здравље становништва. Овдје не станује политика, него станују здравствени стандарди. Радујемо се успјеху сваке државе која оствари тај резултат и Црна Гора це спремно и са задовољством дочекати све грађане свих држава у окружењу и осталих које буду успјеле тај стандард да остваре", рекао је Душко Марковић, одговорајући на питања новинара у Скупштини Црне Горе.

Он је додао да се Србија успјешно носи са епидемијом и у Влади се надају да ће се то десити брже него што стандарди говоре.

"У том тренутку ми ћемо бити отворени за српске држављане. Они су, ако желе, добродошли у Црну Гору", казао је Марковић, преноси Блиц.

Прије два дана премијер Црне Горе најавио је да ће од 1. јуна Црна Гора отвара границе са државама у којима је највише 25 обољелих на 100.000 становника, односно са Хрватском, Словенијом, Аустријом, Њемачком, Пољском, Чешком, Мађарском, Албанијом и Грчком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана