Ђоковић упутио поруку дјеци Црне Горе: Носите радост и осмијех кроз цијели живот VIDEO

Срна
Ђоковић упутио поруку дјеци Црне Горе: Носите радост и осмијех кроз цијели живот VIDEO

ЦЕТИЊЕ - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић упутио је данас поруку дјеци Црне Горе којом их позива да весеље, радост, осмијех и безбрижност коју сада имају носе кроз цијели живот, те да се и у тешким тренуцима увек враћају најважнијим вриједностима у животу - љубави, миру, спокоју, складу и саосјећању.

Први рекет свијета је ову поруку упутио у сусрет 21. Дјечијем сабору, који се традиционално одржава на Цетињу почетком сваке школске године, а који ће ове године бити одржан када епидемиолошке прилике у Црној Гори то буду дозволиле, наводи се на сајту Митрополије црногорско-приморске.

Ђоковић је упутио честитке и захвалност Српској православној цркви у Црној Гори која, упркос тешким условима и ванредним околностима, организује Дјечији сабор на коме учествује око 2.000 дјеце и младих, указујући на одређене животне вриједности које су му значиле и које му и данас значе у личном и професионалном животу.

“Трудите се да живите што боље и да себи обезбедите најбољи могући живот и склад, мир у души, а то ћете једино постићи у оној пуној мери у којој желите, уколико се бринете о другима. Желио бих, такође, да вам поручим да будете храбри и одважни, упркос томе што ћете вероватно кроз живот наилазити на много отпора и осуда ако сте другачији, а треба да будете другачији и да тежите да будете најбоља и најоригиналнија верзија себе. Само тако можете заправо да испуните неку своју животну мисију, јер смо сви различити на свој начин”, навео је Ђоковић.

Он је учесницима дјечијег сабрања поручио да слободно маштају и стварају неки свој свијет, своју реалност за коју сматрају да је најбоља за њих и за све људе око њих.

“Имајте на уму да нисте сами, волите природу, разумите свет у којем живите јер само на тај начин можете да будете у потпуности усклађени и испуњени. Шта год изабрали да радите у животу професионално, ипак, душа, срце и ум требају да буду избалансирани. У данашњем материјалном тродимензионалном свету нас често подсећају како треба да живимо из главе и све је то у реду, али све ређе и ређе се људи подсећају на оно што је истински најбитније, а то је дух, душа, срце, љубав и мир”, навео је Ђоковић.

Из Митрополије подсјећају да је Ђоковић 6. марта подржао литије које су се одржавале широм Црне Горе због усвајања дискриминаторског Закона о слободи вјероисповијести. Тада је на Твитеру, уз фотографију са једне од литија испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, објавио поруку: “Поздрав и подршка за братски народ у Црној Гори”.

“Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета уједно је велики добротвор и ктитор наше Свете цркве. Учествовао је у обнови Цркве Светог архангела Михаила у Јасеновом Пољу код Никшића, у родном мјесту својих предака и 2012. године присуствовао њеном освећењу, као и Цркве Светог Атиногена у Вучијем Долу, која је освештана на 140. годишњицу чувене битке у којој су црногорска војска и херцеговачки устаници 1876. до ногу потукли турску војску”, наводе из Митрополије црногорско-приморске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана