Црна Гора:Због пола тоне кокаина у товару банана ухапшен шпедитер

Срна
Црна Гора:Због пола тоне кокаина у товару банана ухапшен шпедитер

ПОДГОРИЦА,- Специјално државно тужилаштво Црне Горе у предмету пљенидбе више стотина килограма кокаина поднијело је кривичну пријаву против шпедитера Ђока Дробњака због сумње да је постао члан криминалне организације коју су формирала два непозната лица, рекао је специјални тужилац Мирослав Турковић.

Турковић је навео да Дробњака сумњиче да је манипулисао контејнерима у којима се налазила дрога и јављао бројеве контејнера. Њему је одређено задржавање. Турковић је рекао да сумњиче непознате држављане Еквадора да су постали припадници те криминалне организације и да је њихов задатак био да набављају пломбе и остављају их у контејнерима са кокаином да би их други припадници када преузму дрогу поново пломбирали.

Ту криминалну организацију сумњиче да је дјеловала у више европских држава. Турковић је прецизирао да Дробњака сумњиче да је означио контејнер којим је у Бар почетком јануара стигла дрога и преусмјерио га ка магацину компаније "Воли" да би омогућио осталим члановима криминалне групе да је преузму, али да су у томе спријечени. "Циљ ове криминалне организације био је да се дрога узме испод мјера царинског надзора у слободној зони", указао је Турковић.

Он је истакао да је у пошиљци пронађено око 500 килограма кокаина. "Намјера је била да се ова роба изузме у слободној царинској зони и да се дио пласира на црногорско тржиште", рекао је Турковић. Вршилац дужности директора Управе прихода и царина Милена Петричевић истакла је да је акција пљенидбе кокаина реализована захваљујући савјесном раду цариника. "Ријеч је о контејнерском садржају који је 2. јануара упловио бродом Спирит оф Ченај  на ком су, од 109 контејнера, у 70 биле банане", рекла је Петричевићева на конференцији за новинаре Тужилаштва и Управе полиције.

Она је истакла да су царински службеници испоштовали све процедуре и примјеном тих параметара на скенеру открили да је један контејнер контаминиран. Петричевићева је истакла да је и 5. јануара, без међународне подршке, откривено 300 килограма хероина. Она је поручила да ће и у наредном периоду радити професионално, да неће подлећи никаквим притисцима, јер је циљ да Црна Гора буде ослобођена епитета да је земља транзита дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана