Црна Гора: Одгађа се увођење ковид потврде у јавној управи

Срна
Foto: гс

ПОДГОРИЦА- Увођење националне дигиталне ковид потврде у јавној управи у Црној Гори одгађа се до дефинитивног изјашњења Министарства правде, људских и мањинских права о правном основу такве одлуке, изјавила је данас црногорски министар здравља Јелена Боровинић Бојовић.

Бојовићева је на конференцији за новинаре у Подгорици рекла да ће наредне седмице тим поводом у Министарству правде бити организован састанак на који ће бити позвани омбудсман Синиша Бјековић и заступник Црне Горе при Европском суду за људска права Валентина Павличић.

Државни секретар у црногорском Министарству правде, људских и мањинских права Борис Марић рекао је да је међуресорска сарадња неопходна и да је поштовање Устава њихов примарни задатак, циљ и обавеза.

„У том контексту смо опрезни са увођењем ковид потврде у јавној управи, иако многи индикатори говоре о томе да постоји потреба“, навео је Марић.

Он је апеловао да се вакцинишу сви раде у јавној управи.

„Урадићемо мултидисциплинарни приступ, учинићемо све да видимо на који начин те потврде у јавној управи могу бити уведене и да дају пуни ефекат“, навео је Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана