Црна Гора: Идентификован већи број особа која су учествовала у прокопавању тунела

Срна
Црна Гора: Идентификован већи број особа која су учествовала у прокопавању тунела

ПОДГОРИЦА - Министар унутрашњих послова Црне Горе Филип Аџић рекао је да је идентификован већи број лица која су учествовала у прокопавању тунела од стана у Његошевој улици до депоа Вишег суда у Подгорици, али да је важније ко су налогодавци дјела.

„Идентификовали смо особе које су учествовале у копању тунела. Очекујемо да тим истражитеља из Црне Горе посјети Београд и да у сарадњи са њима покушамо да лица која су починила ово дјело, приведемо правди. Чекамо потврду од земаља из којих лица потичу“, рекао је Аџић.

Он је нагласио да је изузет знатан број ДНК материјала, телефонски бројеви и видео-записи, наглашавајући да је заводољан током истраге овог случаја.

Аџић је истакао да је извјештавање медија отежало да дођу до лица који су починиоци дјела.

„И негдје се на неки начин сугерисало тим лицима да имамо податке о њима“, рекао је Аџић.

Црногорској полицији је у понедјељак, 11. септембра, пријављено је да је обијен депо Вишег суда у Подгорици.

Према подацима црногорских државних органа, у посљедње двије и по године у депоу Вишег суда у Подгорици смјештено је укупно око 9,5 тона разне врсте дроге, од чега око двије тоне кокаина и око седам тона марихуане.

Осим дроге, у депоу се чувају и документа од значаја за друге поступке, а такође и предмети којима су извршена друга кривична дјела, а која се чувају као доказни материјал.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана