Брнабић: Први дан после дуго времена да је више отпуста него пријема

Срна
Брнабић: Први дан после дуго времена да је више отпуста него пријема

БЕОГРАД - У Србији је данас пређена бројка од 30 одсто пунољетних особа које су вакцинисане и први је дан послије дуго времена да има више отпуста него пријема у ковид болницама, рекла је вечерас премијер Србије Ана Брнабић.

Брнабићева је истакла да је за њу данас важан дан јер је пређен ниво од 30 одсто вакцинисаних /макар првом дозом/ који су старији од 18 година и што послије дуго времена има више отпуштених из болница него пријема.

“Захваљујући вакцинацији и мерама, види се стабилизација”, рекла је Брнабићева за РТС.

Она је оцијенила да је, након што се предсједник Александар Вучић вакцинисао, опет кренуло невјероватно интересовање за вакцине у Србији, наводећи да је за само један дан послије Вучићеве вакцинације, вакцинисано више од 80.000 грађана.

Говорећи о вакцинацији грађана из региона, Брнабићева је навела да та акција није потпуно прекинута и да је јуче упућено 10.000 доза “астра-зенека” вакцине као помоћ Кантону Сарајево.

“Али сада нам је потпуни фокус на нашим грађанима”, рекла је Брнабићева и додала да они долазе и из дијаспоре и региона.

Брнабићева је навела да ће у понедјељак бити отворени тржни центри и да се нада да ће од 19. априла дјеца поново ићи у школе.

Она је истакла да се нада да ће током недеље бити донесена одлука о отварању угоститељских објеката у затвореном простору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана