Британац над правним лицем из Црне Горе починио рачунарску превару "тешку" 13.150 евра

Срна
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Службеници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције поднијели су Основном државном тужилаштву у Подгорици кривичну пријаву против држављанина Велике Британије чији су иницијали Ј.Х. /23/ због сумње да је рачунарском преваром оштетио правно лице из Црне Горе за 13.150 евра.

Осумњичени је починио кривично дјело тако што је измијенио податке о плаћању, у намјери да прибави противправну имовинску корист, саопштено је из црногорске Управе полиције.

Полицијски службеници су предузимајући мјере и радње из своје надлежности, у координисаним активностима са Основним државним тужилаштвом, службеницима Интерпола Подгорица, извршили идентификацију власника банковног рачуна Ј.Х. на који је уплаћен новац и против њега поднијели кривичну пријаву.

Осим тога, службеници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције су поднијели кривичну пријаву и против лица чији су иницијали С.А. /33/ из Подгорице због сумње да је извршио кривично дјело угрожавање сигурности, на штету једног физичког лица са пребивалиштем у Подгорици.

Сумња се да је С.А. посредством једне друштвене мреже оштећеном и члановима његове породице упутио пријетње по живот и тијело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана