Бивша влада Црне Горе у техничком мандату подијелила 119 државних станова

Срна
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА - Бивша црногорска Влада на челу са Душком Марковићем подијелила је 119 државних станова док је била у техничком мандату, чиме је знатно оштећена државна имовина, наводи се у извјештају Националног савјета за борбу против корупције.

Током анализе документације у вези са стамбеном политиком претходне Владе, Савјет је дошао до информације да је 580 лица добило станове или кредите, а од тога намање 175 функционера и 405 државних службеника и намјештеника.

У извјештају, који је данас усвојила Влада Црне Горе, Савјет је прикупио податке о подјели око 25 милиона евра кредита, око 20.000 квадратних метара стамбеног простора у посљедњих десетак година и 4,6 милиона евра кредита у посљедње три године.

Функционерима су дијељени станови без критеријума и оглашавања, а документација је означена степеном тајности, саопштено је из црногорске Владе.

Национални савјет је утврдио да је бивша Влада давала судијама, тужиоцима и судијама Уставног суда станове и кредите супротно Закону о одржавању стамбених зграда.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана