Абазовић позвао Вучића да посјети Црну Гору и грађане на љетовање

Танјуг
Foto: Влада Црне Горе

БЕОГРАД - Црногорски премијер Дритан Абазовић позвао је данас предсједника Србије Александра Вучића да посјети ту земљу, као и грађане Србије да љетују у Црној Гори.

"Више сте него добродошли у своју братску Црну Гору", поручио је Абазовић послије сусрета са предсједником Србије Александром Вучићем.

Захвалио је Вучићу на, како је рекао, топлој, добродошлици и контруктивном састанку, на коме је највише ријечи било о региналној сарадњи.

"Вјерујем да то отвара велике хоризонте будуће сарадње двије земље, а нарочито када је у питању инфраструктура и надолазећа криза. Мислим да смо нека питања већ заокружили јутрос на састанку и потврдили са предсједником", рекао је Абазовић.

Каже да је на његов упит предсједник Вучић успио да ријеши још једно важно питање значајно за грађане Црне Горе, а нарочито за посланике у црногорској скупштини.

Вучић је, пренио је Абазовић, замолио министра унутрашњих послова да се измијени досадашња пракса, која је постојала због различитих ствари и да ће од 1. јула сви грађани Црне Горе, међу којима су и политичари, посланици, представници владе моћи, како то и доликује, да улазе у Србију без икаквих рестрикција.

Абазовић је истакао да је и то питање ријешено у добром духу, као и да и остала питања могу да се реализују.

"Када је ријеч о регионалној сарадњи, вјерујем да ћемо од јесени имати и конкретне видове сарадње двије државе. У сваком случају настављају се лијепе и позитивне вибрације током посјете Србији и вјерујем да у овом добром духу не постоји питање које не можемо ријешити. За нека је потребно вријеме", рекао је Абазовић.

Захвалио је Вучићу на гостопримству и истакао да се наставља интензивна сарадња двије државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана