Словенији од продаје зграде СФРЈ у Токију 2,1 милион евра

Танјуг
Словенији од продаје зграде СФРЈ у Токију 2,1 милион евра

Љубљана - Зграду амбасаде и резиденције бивше Југославије у Токију, државе насљеднице продале су за 15 милиона евра, јавља СТА.

Агенција преноси саопштење словеначког министарства иностраних послова да Словенији од ове продаје припада 14 одсто, односно 2,1 милион евра.

Министарство је саопштило да је та трансакција “велики успех за државе насљеднице”, и да је зграда у Токију друга по реду резиденција коју су успјели да продају у протеклих годину дана, пошто је у мају 2018. године резиденцијални стан СФРЈ на њујоршкој Парк авенији продат за 12,1 милион долара.

Након распада бивше Југославије, зграду у Токију користила је Србија. Међутим, пошто је изграђена 1965. године, прије него што су усвојена строжија правила о заштити од земљотреса, она ће бити срушена, навело је министарство у саопштењу.

Државама насљедницама преостало је да реализују и продаје које су у процесу: зграда у којој је тренутно смјештена српска мисија при УН у Њујорку и амбасаде у Берну и Бону, преноси словеначка агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана