Бандић тужио премијера Хрватске

Aгенције
Бандић тужио премијера Хрватске

Загреб - Због ваших изјава које се налазе трајно похрањене на интернет порталима трпјећу душевну бол и убудуће, и то трајно - наводи се у тужби загребачког градоначелника Милана Бандића против премијера Хрватске Зорана Милановића поднесеној загребачком Општинском суду.

Бандићев адвокат Крешимир Крсник потврдио је да је суд запримио њихову тужбу и додао да чека датум првог рочишта.

Жестока реторика на релацији Зоран Милановић - Милан Бандић владала је за вријеме локалних избора.

- И кад сам рекао да је то клијентелистичка дружина, да Загреб треба очистити од корупције. То сам мислио и то мислим и даље - изјавио је тада премијер Милановић.

Премијер је додао да се неће солидарисати и аплаудирати ситуацији у Загребу.

- То је клијентелизам, то је корупција. У оквиру својих овлашћења ћу о томе говорити јер о томе нешто знам - рекао је Милановић.

Бандић је то доживио као клевету и увреду, па је ангажовао адвоката и поднио тужбу против премијера Милановића.

Тужбом тражи накнаду штете у висини од 300.000 куна (40.000 евра), а најављује да ће сав новац донирати хуманитарном удружењу. Бандић у тужби тврди да су га премијерове ријечи повриједиле и "код њега изазвале интензивну душевну бол".

- Посљедице су се одразиле не само на Бандићево душевно стање, већ и укупно стање његових послова, пословни и приватни углед, на свакодневни пословни и приватни живот, а нарочито су се манифестовале у склопу његове функције градоначелника - наводи се у тужби.

Бандић тврди у тужби да је свакодневно изложен питањима о наводним противзаконитим радњама, бројним неугодностима, исмијавању, погрдним коментарима и добацивањима.

И тако ће се двојица некадашњих страначких колега ускоро наћи на супротним странама на суду.

Оптужени

Милан Бандић је тужио и петоро новинара и уредника због преношења изјава Зорана Милановића које су га погодиле.

Тужени су Зоран Шпрајц, Катарина Периша-Чакарун и Наташа Бан-Лесковар са ХТВ-а, те Златко Црнчец и Бранко Мијић из "Новог листа".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана