Славко у понедјељак креће у школу

Агенције
Славко у понедјељак креће у школу

Бањалука - Славку Мршевићу из Рудог са Аспергеровим синдромом као блажим обликом аутизма биће испуњена највећа жеља, да посљедњи мјесец школе проведе са својим другарима из разреда и с њима крене на матурску забаву.

На састанку који је у петак одржан у Министарству просвјете и културе РС, а којем су присуствовали Славкови родитељи Ненад и Сања Мршевић, јавни заступник породице Бојан Бајић, те министарка Наталија Тривић са сарадницима, договорено је да Славко у понедјељак крене у школу.

- Министарка је донијела одлуку да му врати статус редовног ученика. Организоваће се разредни испит у августу да полаже први разред. Он је ишао у први разред у којем га нису оцијенили. Донијета је и одлука да се он  придружи у понедјељак свом 4ц разреду с ким ће ићи у школу до краја школске године и заједно на матуру. Формираће се и стручни тимови да се пружи подршка да он разред по разред у неком периоду то све заврши - казао је Бајић. Министарство просвјете раније је поништило одлуку Школског одбора Средњошколског центра Рудо, којом се Славку Мршевићу дозвољава присуство на настави четвртог разреда за занимање техничара друмског саобраћаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана