Славко у понедјељак креће у школу

Агенције
Славко у понедјељак креће у школу
Славко у понедјељак креће у школу

Бањалука - Славку Мршевићу из Рудог са Аспергеровим синдромом као блажим обликом аутизма биће испуњена највећа жеља, да посљедњи мјесец школе проведе са својим другарима из разреда и с њима крене на матурску забаву.

На састанку који је у петак одржан у Министарству просвјете и културе РС, а којем су присуствовали Славкови родитељи Ненад и Сања Мршевић, јавни заступник породице Бојан Бајић, те министарка Наталија Тривић са сарадницима, договорено је да Славко у понедјељак крене у школу.

- Министарка је донијела одлуку да му врати статус редовног ученика. Организоваће се разредни испит у августу да полаже први разред. Он је ишао у први разред у којем га нису оцијенили. Донијета је и одлука да се он  придружи у понедјељак свом 4ц разреду с ким ће ићи у школу до краја школске године и заједно на матуру. Формираће се и стручни тимови да се пружи подршка да он разред по разред у неком периоду то све заврши - казао је Бајић. Министарство просвјете раније је поништило одлуку Школског одбора Средњошколског центра Рудо, којом се Славку Мршевићу дозвољава присуство на настави четвртог разреда за занимање техничара друмског саобраћаја.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана