Поклони за мајку осморо дјеце из Требиња

Срна
Поклони за мајку осморо дјеце из Требиња

Требиње - Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је у требињском породилишту посјетио Мирјану Курајицу која је родила осмо дијете и уручио јој дјечија колица и букет цвијећа.

Ћурић је, пожељевши Мирјани брз опоравак, истакао да ће град и накнадно подржати ову породицу, као што је то урадио и раније када је она у оквиру програма запошљавања чланова породица са троје и више дјеце, добила посао у “Хидроелектранама на Требишњици”.

“Курајице су веома вриједна породица која се бави пољопривредом и град ће им у наредном периоду помоћи у њиховој дјелатности”, рекао је Ћурић.

Директор предузећа “Електропривреда Републике Српске” Лука Петровић је, у име српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, Мирјани честитао и уручио поклон.

Директор Болнице у Требињу Љубица Миљановић истакла је да јој је веома драго што је Мирјана своје осморо дјеце родила управо у требињском породилишту.

Миљановићева је навела да се ова здравствена установа труди да подигне ниво услуга на Одјељењу гинекологије и акушерства, те да породиље ускоро могу да очекују и услугу епидуралне анестезије.

Породица Саве и Мирјане Курајице живи у насељу Горица, гдје имају свој штанд на којем продају воће и поврће.

Осим дјевојчице, која је јуче рођена, Курајице имају још шест кћери и једног сина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана