Отворен реновирани друштвени дом у мјесној заједници Копривна

Срна
Отворен реновирани друштвени дом у мјесној заједници Копривна

Оштра Лука - У мјесној заједници Копривна у општини Оштра Лука данас је свечано отворен реновирани објекат друштвеног дома, који је реконструисан средствима Владе Републике Српске у износу од око 120.000 КМ.

Начелник општине Оштра Лука Драган Станар потврдио је да је ово само један у низу пројеката који је у овој мјесној заједници реализован у сарадњи са Владом Републике Српске.

“Осим овог, реализован је и пројекат реконструкције основне школе која је завршена средином прошле године средствима која је Влади Српске дозначила Влада Србије и што је веома значајно за ову мјесну заједницу која биљежи стално повећање броја ђака, те се од некадашњих седам ученика ускоро очекује да ће их бити 38”, истакао је Станар.

Реновирани дом биће мјесто гдје ће се одвијати комплетан друштвени живот Копривне, друге по величини мјесне заједнице у општини Оштра Лука, која има око 300 домаћинстава.

“Другог простора у селу нема за све друштвене активности мјештана Копривне, а у овом дому је смјештена и теренска канцеларија Дома здравља Оштра Лука која је, такође, реновирана”, нагласио је Станар.

Он је додао да је у овој мјесној заједници реализовано, или је у току, више инфраструктурних пројеката, као што је чишћење канала у копривљанском пољу.

“Наредних дана очекујемо почетак асфалтирања локалних путева у дужини око 610 метара, а у току године ћемо имати и замјену класичне ЛЕД расвјетом чиме ћемо направити уштеде у потрошњи електричне енргије. Током идуће године се надамо и проширењу зоне уличне расвјете”, додао је Станар.

Станар је нагласио да је Копривна једино мјесто гдје је након рата вршена корекција ентитетске линије, која је прво припало Федерацији БиХ, па је замијењено.

“У њој је комплетно становништво било расељено, а 25 година касније вратили су се сви људи и живе у њој. Расте и број ученика, што је позитиван примјер у Републици Српској, па и шире”, рекао је Станар.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Копривна Рајко Каран изјавио је да ће, осим велике сале у приземљу за разне манифестације, простор на спрату у новом дому бити канцеларија мјесне заједнице, као и простор уступљен Удружењу жена “Вретено” и другим невладиним организацијама.

“Овај дом нам значи пуно јер овдје имамо и секцију фолклора и карате клуб, тако да ће се за сваког наћи вријеме када ће моћи да користи овај дом”, истакао је Каран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана