Оспособљен водовод у Врбањцима

Срна
Оспособљен водовод у Врбањцима

Котор Варош - Радници Комуналног предузећа "Бобас" из Котор Вароша ставили су у функцију водовод у мјесној заједници Врбањци, тако да је стотину домаћинстава од данас поново опскрбљено водом.

Поплаве су највише штете нанијеле становништву у Читлуку, Шибовима, Новом Селу и Врбањцима, а поплављена домаћинства данас су посјетили начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и замјеник начелника Младен Тривуновић.

"Евидентно је да су поплављена домаћинства претрпјела огромну материјалну штету, а наша обавеза је да помогнемо свима у одређеној мјери да санирају оштећења", рекао је Сакан.

Он је навео да су комисије за процјену штете на терену и да ће утврдити чињенично стање.

"До тада ћемо бити сервис најугроженијим породицама како бисмо створили услове за нормалан живот", истакао је Сакан и подсјетио да је на подручју ове општине поплављено више од 50 домаћинстава.

Према његовим ријечима, приоритет је да се очисти блато и избаци муљ из стамбених објеката, а затим да се осигура насип за поплављена домаћинства.

"У мјесној заједници Забрђе механизација ће у току сутрашњег дана поправити оштећени дио пута и поставити бетонски цјевасти пропуст како би неколицина домаћинстава била повезана привременом путном комуникацијом са градским подручјем", поручио је Сакан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана