Могуће повећање проблема у вези са мигрантима на подручју Новиог Града

Срна
Могуће повећање проблема у вези са мигрантима на подручју Новиог Града

Нови Град - Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача рекао је Срни да је, након одлуке надлежних у Унско-санском кантону да се спријечи улазак миграната на њихово подручје, евидентан већи број ових лица на подручју новоградске општине и да ће сутра о локалној безбједносној ситуацији расправљати општински Форум за безбједност.

“До сада није било ексцеса, али је евидентно да се повећава број лица која желе да се домогну неке од земаља ЕУ. С друге стране, јасно је да им је улазак у Хрватску онемогућен, а уколико и успију да илегално пређу границу, углавном их враћају на територију БиХ”, каже Дрљача.


Дрљача сматра да ће мигрантска криза из дана у дан бити све већи проблем с обзиром да предстоји зима, што ће отежати боравак миграната на овим просторима, нагласивши да у општини Нови Град не постоје услови за њихов смјештај.

Он каже да разумије очај миграната који имају за циљ неку од европских земаља, а заустављени су на том путу.

“Без обзира на то што сви мигранти који су регистровани имају слободу кретања, у Унско-санском кантону спроводе мјеру забране уласка. Разумљива је њихова одлука да се заштите након што су видјели да надлежне институције БиХ нису предузеле ништа конкретно у рјешавању овог проблема”, рекао је Дрљача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана