Коверте и таблети најбољим србачким матурантима

Д. Ј.
Коверте и таблети најбољим србачким матурантима

Србац - Матуранти основних и средњих школа из Српца који су постигли најбољи успјех током досадашњег школовања добили су јуче новчане награде, за шта је из општинског буџета издвојено 3.110 КМ.

На пријему за 26 најуспјешнијих ученика, који је организовао начелник општине Млађан Драгосављевић, уручени су и таблет рачунари за троје најбољих матураната Центра средњих школа “Петар Кочић” који су носиоци Вукове дипломе.

Међу њима је била и ученица генерације Соња Стојичевић, која је добила новчану награду од 300 КМ. Поред тога што је била најбољи ђак, Соња се истакла и у ваннаставним активностима. У Српцу је позната као изузетан спортиста, јер је десетак година са успјехом наступала за Тениски клуб Србац играјући на републичким такмичењима и остваривши пласман међу три најбоља тенисера у Српској у свом узрасту.

- Драго ми је што у мојој генерацији има велики број одличних ученика. Надам се да ће и у наредном периоду наставити са добрим резултатима - рекла је Соња која планира да се упише на Медицински факултет у Бањалуци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана