Фолклораши у Сребреници представили бројне српске кореографије

Срна
Фолклораши у Сребреници представили бројне српске кореографије

Сребреница - У оквиру традиционалне културно-спортске манифестације “Дани Сребренице 2019” данас је одржана Европска седмица фудбала за дјецу са инвалидитетом и омладину, а љубитељи стрељаштва су се такмичили у гађању покретних мета и справљању котлића.

Одржан је и шаховски турнир, а најбољима су уручене дипломе и новчане награде. Данас је настављен тренинг и описмењевање за јавне наступе и комуникацију чланова општинских руководстава и запослених у локалној самоуправи, а осим сребреничких општинара, тренингу је присуствовала и група запослених у општинској самоуправи Власенице и појединци из још неких општина из регије Бирач.

Одржано је и завичајно књижевно вече у организацији Српског просвјетног и културног друштва “Просвјета” из Сребренице, а љубитељима књижевности су своје стваралаштво представили Александра Саша Јовановић, Валентина Милковска и Ратко Марковић Риђанин, књижевници рођени у сребреничкој општини који живе и раде у Србији.

Данашњи програм завршен је смотром фолклора у организацији Српског културно-умјетничког друштва “Свети деспот Стефан Лазаревић”, а публици су се представили и фолклораши КУД “Мост” из Братунца, затим “Просвјете” и “Бирча” из Власенице, “Боксита” из Милића, “Свети Ђорђе” из Шековића и фолклорни ансамбли из Дрињаче код Зворника.

Смотра фолклора под слоганом “Дрино водо жубора ти твога...” привукла је велики број посјетилаца, представљен је велики број кореографија српских игара из разних крајева Србије и Републике Српске.

“Дани Сребренице” отворени су 24. маја и планирано је да трају до 6. јуна, када ће бити завршени обиљежавањем Дана Народне библиотеке у овом мјесту и додјелом награда ауторима најбољих литерарних, ликовних и фото радова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана