Добојка будућност види за воланом

ATV
Добојка будућност види за воланом

Од оца је наслиједила ген, од мајке добила подршку, и обрела се као једина дјевојка која се тренутно у Добоју школује за возача моторних возила. Седамнаестогодишња Мартина Мићић, прича да је већ у основној школи открила страст према возилима. Од тада није имала дилему.

“Не знам одувијек волим, волим иначе аутомобиле обожавам тако да нешто ме привукло”, каже Мартина.

Уз вршњаке вјешто склапа и расклапа моторе. Планира да настави школовање, али се види за воланом камиона. 

“Послије ове школе желим да упишем 4. степен, техничар шпедиције и логистике и након тога факултет саобраћајни”, каже Мартина.

Чудно су ме гледали када сам дошла на први час, присјећа се Мартина. Другари то не крију. Сада су поносни на њу. 

“Предности су што је интересантна као прво, то је највише од свега, и што ће јој многи помоћ кад буде потребно”, каже Мартинин школски друг, Јасмин Смаилбашић.

Генерацијама уназад нису имали ученицу у одјељењу возача, кажу у Саобраћајној и електро школи. О Мартини имају само ријечи хвале. 

“Мартина је супер одличан ђак, заиста можемо рећи и да у односу на другаре чак предњачи у свим областима из свих предмета”, каже Дејан Лукић, прфесор практичне наставе.

Другари додају, боља је и у понашању. Наставници немају предрасуда Колико ће неко да буде добар возач, кажу, не зависи од пола. Додај и да је то занимнаје  перспективно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана