Цвијановић: Развој сваке општине значи развој Српске

Срна
Цвијановић: Развој сваке општине значи развој Српске

Угљевик - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Угљевику да за добробит грађана мора да постоји јака веза између републичке и општинске власти која обезбјеђује даљи развој ове и сваке општине у Републици Српској.

“Развој сваке наше општине значи развој Републике и то је наша посвећеност”, рекла је Цвијановићева након састанка са начелником општине Угљевик Василијем Перићем.

Према њеним ријечима, на састанку је било ријечи о различитим потребама ове локалне заједнице и пројектима који су реализовани или ће бити реализовани на добробит грађана.

“Има много инфраструктурних пројеката које можемо заједно реализовати, а задовољна сам чињеницом да је Влада Републике Српске протеклих година у разне пројекте у Угљевику инвестирала 35 милиона КМ”, навела је Цвијановићева.

Она је рекла да је само прошле године уложено пола милиона КМ у реконструкцију локалних путева, школе, инфраструктуру и објекат за амбуланту породичне медицине.

“То су све пројекти од којих наши грађани треба да виде корист и добробити, а то и јесте улога републичке и општинске власти, да ради на начин да излази у сусрет потребама грађана”, истакла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, на састанку је било ријечи и о јавном предузећу Рудник и термоелектрана Угљевик, које запошљава 2.000 радника и носилац је привредног живота у општини и регији.

Начелник Угљевика Перић изразио је задовољство данашњом посјетом предсједника Републике Српске и навео да су разговарали о развоју РиТЕ Угљевик, општине и цијеле Републике Српске.

“Јача сарадња наше локалне заједнице и Владе Републике Српске биће на добробит грађана”, истакао је Перић.

Перић је као један од будућих пројеката навео израду реплике родне куће Филипа Вишњића у његовом родном крају, што би ојачало туристичку понуду овога краја, као и наставак уређења корита ријеке Јање.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана