Зворник: Нову већину чине СНСД, ДЕМОС, СП И ДНС

Срна
Foto: Срна

ЗВОРНИК - У Зворнику је конституисана Скупштина града у којој ће нову већину чинити СНСД, ДЕМОС, СП и ДНС са укупно 22 одборника.

Зворничка Скупштина у новом сазиву има 13 одборника из СНСД-а, шест из ДЕМОС-а, по три из СДС-а, Уједињене Српске и Листе за Зворник СДА-ПДА, те два одборника из СП-а и једног из ДНС-а.

За једног одборника чека се правоснажност одлуке о додијељеном мандату, те је данашњој сједници присуствовало 30 одборника.

На сједници су градоначелник Зоран Стевановић и одборници дали свечану изјаву, те је изабрано ново скупштинско руководство.

Менсур Селимовић /СДА/ изабран је за предсједника Скупштине, Синиша Мијатовић /ДЕМОС/ за потпредсједника, док је за вршиоца дужности секретара Скупштине града изабран Зоран Ђукановић.

За замјеника градоначелника изабран је Бојан Ивановић /СНСД/, који је и до сада био на овој функцији.

Градоначелник Стевановић честитао је одборницима и изабраним скупштинским функционерима, те нагласио да се наставља рад, јер није било ни прекида.

"Радимо свакодневно, чека нас пуно пројеката, Зворник је једна од средина у којој се ради стално и тим путем настављамо. Ко жели са нама и ко је коректан добро је дошао. У коалицију са нама могу и они који су имали своје кандидате за градоначелника, јер сматрам да су научили нешто из изборног процеса и сагледали властити политички капацитет", рекао је Стевановић.

Стевановић је истакао да и даље треба радити на стварању бољих услова за живот и чинити све да се у овом граду са пуно енергије остаје и опстаје.

Замјеник градоначелника Ивановић захвалио је градоначелнику за указано повјерење, као и локалном парламенту који га је подржао.

Скупштина града именовала је комисије за избор и именовање, за статутарна питања и прописе, буџет и финансије, те за примопредају дужности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана