Веселин Вујовић, кандидат СДС-а за начелника општине Билећа: Билећани заслужују бољи живот

Вељко Зељковић
Веселин Вујовић, кандидат СДС-а за начелника општине Билећа: Билећани заслужују бољи живот

Вријеме је да патриоте и поштени људи коначно дођу на власт у Билећи, каже кандидат Српске демократске странке за начелника ове херцеговачке општине Веселин Вујовић, а чију су кандидатуру подржале и Српска радикална странка Српске, СРС "Др Војислав Шешељ", СНС и ПДП.

- Вјерујем да ће ми грађани Билеће у великом броју пружити подршку и изабрати ме за новог начелника општине Билећа. Ово како смо до сада живјели то није живот, то је животарење. Желим Билећу извући из деценијског мрака, да би постала једна од развијених општина у Републици Српској. Билећани то заиста заслужују - каже Вујовић.

ГЛАС: На чему базирате свој оптимизам?

ВУЈОВИЋ: Ја сам прије свега обичан човјек. Што би се рекло, из народа. Вјерујем да је народу доста досадашње општинске владавине. Из прича са обичним људима видљиво је да је већини доста свега те да је дошло вријеме за промјене. И то ће се сигурно десити. Позивам све грађане који размишљају својом главом да заокруже промјене у Билећи.

ГЛАС: Шта је у фокусу ваше предизборне кампање?

ВУЈОВИЋ: Фокус моје предизборне кампање је стављен на поновно уједињење српског народа, а који је, нажалост, ова актуелна општинска власт разјединила. Дошло је до подјела на "ми" и "они". А ко су то "ми" и "они". Ми смо један народ и те подјеле су недопустиве и дугорочно гледано погубне. Наравно, и привреда је један од приоритета, односно како створити услове да што већи број људи буде запослен. Да би до тога дошло неопходне су нове инвестиције на подручју наше општине и стварање услова за њих. Треба омогућити свакоме ко жели да инвестира, да то и уради.

ГЛАС: Који ће бити ваши први потези ако добијете подршку бирача?

ВУЈОВИЋ: Вратићу институцију начелника општине тамо гдје јој је и мјесто. То до сада није било у кабинету начелника општине, већ у којекаквим билећким кафанама и ресторанима. То је катастрофа. И онда се чудимо што нам је лоше.

ГЛАС: Чиме гарантујете да ћете испунити сва ова своја обећања?

ВУЈОВИЋ: Изузетно сам упоран човјек и држим до дате ријечи. Имам и одређене везе у Србији и код нас на домаћем терену. Ријеч је о утицајним и моћним људима који су спремни да помогну овом народу отварајући нова радна мјеста.

Смањити број незапослених

ГЛАС: Који је највећи проблем у Билећи тренутно?

ВУЈОВИЋ: У неком ранијем периоду било је разних покушаја да на простору општине Билећа буде инвестиран новац, али општинске власти то нису дозвољавале. О мотивима таквих одлука можемо само нагађати. И онда је нормално што има оволико велики број незапослених. Ја ћу то промијенити. Сигурно. Тако више не може.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана