Уједињена Српска: Малољетницима забранити куповину пиротехничких средстава

Срна
Уједињена Српска: Малољетницима забранити куповину пиротехничких средстава

БАЊАЛУКА - Уједињена Српска упутиће у Народну скупштину Републике Српске приједлог измјена и допуна Закона о промету експлозивних материја, запаљивих течности и гасова којим ће малољетницима бити забрањена куповина пиротехничка средства, рекао је генерални секретар Невен Станић.

- Свједоци смо да због непажње малољетници често буду повријеђени приликом употребе пиротехничких средстава. Циљ нам је да усвајањем наведеног законског рјешења спријечимо повреде - рекао је Станић новинарима у Бањалуци.

Секретар правног тима Уједињене Српске Јелена Шљокавица навела је да ће законским одредбама бити прописано да пунољетна лица пиротехничка средства могу куповати од 15. новембра до 15. јануара.

- Садашњим законом је прописано да пиротехничка средства првог разреда могу набавити дјеца од 12 година. Ово није оправдано и зато ћемо предложити да само пунољетна лица могу набављати пиротехничка средства - навела је Шљокавица.

Посланик Уједињене Српске у Народној скупштини Маринко Драгишић рекао је да би наведено законско рјешење требало да буде разматрано у овој години, те да ће његова политичка партија граду Бањалука поднијети иницијативу да једна од улица добије назив по руском дипломати Виталију Чуркину и захтјев да на Тргу Крајине буде подигнут споменик краљу Петру првом Карађорђевићу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана