У Добоју протестно окупљање због одлуке ЦИК-а да не потврди изборе

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ- Више стотина грађана Добоја, незадовољних одлуком Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ да не потврди резултате локалних избора у овом граду, окупило се поред магистралног пута Добој-Маглај, у добојском насељу Вила.

Велики број грађана још пристиже, због чега је на том дијелу магистралног пута саобраћај успорен.

ЦИК није објавио резултате локалних избора у Добоју, а на сједници 19. новембра усвојио је закључак о покретању поступка утврђивања повреда правила изборног процеса или изборних права на бирачким мјестима у изборној јединици Добој.

Представници добојских одбора ПДП-а, ДНС-а, СДС-а, Народног покрета "Бањалука зове" и СП-а су 17. новембра, због, како наводе, уочених изборних неправилности, потписали заједнички захтјев о понављању локалних избора у овом граду који је достављен ЦИК-у.

У захтјеву се тражи да буду смијењени актуелни предсједник и чланови Градске изборне комисије, да ЦИК у Добоју формира независну изборну комисију, да у поновљеним изборима буде онемогућен рад свим предсједницима и члановима бирачких одбора код којих су уочене изборне неправилности.

Они су затражили да поновљене изборе прате независне организације и да на бирачким мјестима буде постављен видео-надзор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана