Тривић: Кључна побједа над корупцијом

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Кандидат за предсједника Републике Српске испред коалиције Партије демократског прогреса и Српске демократске странке Јелена Тривић истиче да је њено кључно предизборно обећање побједа над корупцијом.

Тривић за Танјуг каже да је уз побједу над корупцијом кључно остварити и политичку стабилност и нормализацију политичких прилика за шта је, како додаје, задужен њихов кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић.

"У земљи у којој створимо политичку стабилност и побиједимо корупцију можемо очекивати више инвестиција, нових радних мјеста, отварање фабрика, погона, све што гледамо у Србији да гледамо и у Републици Српској", казала је Тривић.

Додаје да се не сјећа када је у посљедњих 15 година у Републици Српској отворена нека озбиљнија инвестиција и истиче да то желе да промијене.

Након тога, како каже, бавиће се кључним темама што је свакодневни живот људи, односно мајке, радници, дјеца, пензионери, борци.

Указује на то да има јасан програм за све то - као што су бесплатни уџбеници за све основце на територији цијеле Републике Српске, топли оброк као засебно примање радника, нерадну недјељу тамо гдје је то економски рационално, продужење породиљског одсуства на 18 мјесеци за прво и друго дијете, на 24 месеца за треће и свако наредно дијете, повећања пензија у првој година мандата нове Владе.

Додаје да ће као предсједник Републике Српске бити гарант испуњења тог циља и наводи да је један од циљева повећање борачког додатка, односно посебно издвајање за борце.

"Циљ је да нађемо адекватан износ који је много виши од овога који се тренутно издваја за борце, како бисмо се на достојанствен начин одужили борцима за оно што су они нама оставили, а то је највећа српска побједа 20. вијека - Република Српска", казала је Тривић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана