СДС у опозицији у Гацку након 30 година

Срна
СДС у опозицији у Гацку након 30 година

ГАЦКО - СНСД са коалиционим патнерима има скупштинску већину у Скупштини општине Гацко, која ће бројати 11 одборника, док ће послије три деценије СДС заједно са ПДП-ом у опозицију, потврђено је Срни у Клубу одборника СНСД-а.

Са шест одборника СНСД-а у новој скупштинској већини биће и два одборника СПС-а, те по један одборник ДНС-а, Демоса и Прве СДС.

На другој страни у опозицији ће бити шест одборника СДС-а и два ПДП-а.

- Једанаест одборника нове већине потписали су изјаве да ће чинити већину у наредне четири године, све је то протоколисано, па је одлазећи предсједник Скупштине у Гацку Јован Ковачевић прву сједницу овога сазива заказао за 31. децембар у 10 часова - речено је у Клубу одборника СНСД-а.

Тада ће гатачки одборници изабрати руководство Скупштине, а Срна незванично сазнаје да ће за предсједника бити предложен Рајко Паповић из Прве СДС, док ће мјесто потпредсједника припасти некоме из СНСД-а.

Незванично се сазнаје и да би, према коалиционом договору, у фотељу замјеника начелника требало да сједне неко из СПС-а.

У овој седмици је дугогодишњи начелник Гацка Милан Радмиловић из СДС-а функцију првог човјека општине препустио доктору Огњену Милинковићу из СНСД-а.

Милинковић је на протеклим изборима освојио 3.434 гласа, док је име Радмиловића заокружило 2.723 Гачана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана