Радончић: СББ ће подржати Бећировића у трци за Предсједништво БиХ

Срна
Радончић: СББ ће подржати Бећировића у трци за Предсједништво БиХ

САРАЈЕВО - СББ је предао Централној изборној комисији (ЦИК) БиХ пријаву за учешће на општим изборима у октобру на којима ће наступити самостално, осим за члана Предсједништва БиХ гдје ће подржати кандидата опозиције Дениса Бећировића.

-Надам се да ће избори 2. октобра бити такви да ће се промијенити слика БиХ, да ће доћи снаге које грађанима дају нову перспективу, безбједност да неће бити конфликата и да ће нова генерација преузети бољу, модернију и успјешнију БиХ на њеном евроатлантском путу - рекао је новинарима лидер СББ-а Фахрудин Радончић.

Радончић, који је са страначким колегама данас предао пријаву ЦИК-у, оцијенио је да је подршка Бећировићу веома добар потез.

-То је кандидат који у овом тренутку може да освоји између 350.000 или још боље речено 400.000 гласова и то најмање, јер иза њега заиста стоји велика политичка снага, више јаких странака и неколико регионалних, кантоналних странака. Мислим да је то шанса да у Предсједништву Бошњаци добију ново лице и политику - сматра Радончић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана