Радмановић: Федерални политичари не бирају ријечи да облате Београд и Загреб

Срна
Радмановић: Федерални политичари не бирају ријечи да облате Београд и Загреб

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Носилац листе СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици један Небојша Радмановић сматра да је поражавајућа и потпуно непотребна пракса федералних политичара да у финишу изборне кампање не бирају ријечи упућене према Београду и Загребу којима ће облатити политичаре из сусједних земаља.

-У кампањи су, практично, направили ратно стање у којем су мета Београд и Загреб. Као да се утркују ко ће више напасти предсједнике Србије и Хрватске Александра Вучића и Зорана Милановића - рекао је Радмановић Срни.

Он истиче да је сарајевска политичка елита показала апсолутно неразумијевање за добросусједске односе у региону.

-Невјероватно је да сматрају да ће им то донијети политичке поене. Стиче се утисак да сарајевски политичари не знају шта желе - оцијенио је Радмановић.

Он наводи да је таква политика лоша, не само по добросусједске, него и за односе унутар БиХ.

-Такав приступ прави још веће подјеле у земљи - нагласио је Радмановић.

Он је напоменуо да је за све сарајевске странке, без изузетка, заједнички концепт против Републике Српске у којем се залажу за унитарну БиХ без ентитета.

-Отуда и не чуде њихове поруке у кампањи попут „грађанска држава“ или „Бакир Изетбеговић за предсједника“. То не доприноси бољим односима у БиХ, а то ћемо тек да осјетимо након избора - изјавио је Радмановић.

Он је истакао да Република Српска има нормалну добросусједску политику и према Београду и према Загребу.

-За Београд је то и очекивано, али у посљедње вријеме поправљају се односи и са Загребом. Регионална сарадња је насушна потреба, а шта добијамо од политичара из Сарајева - поруке да нису за „Отворени Балкан". Па за шта сте?" - упитао је Радмановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана