Представници српских партија у Сребреници упозоравају: Бошњачке странке спремају малверзације

В. К. С.
Представници српских партија у Сребреници упозоравају: Бошњачке странке спремају малверзације

СРЕБРЕНИЦА - Представници српских коалиција и странака које учествују на изборима у Сребреници сутра ће одржати конференцију за медије у Београду, на којој ће говорити о локалним изборима у БиХ - “Сребреница 2020”, а посебно о малверзацијама које припремају Бошњаци.

Актуелни начелник Сребренице Младен Грујичић, који је кандидат коалиције “Заједно за Сребреницу” за нови мандат на челу те општине, истакао је јуче за “Глас Српске” да ће из Београда указати на проблеме са којима се боре, шта се спрема и шта је све урађено у тој општини у протеклом периоду.

- Морамо упознати људе који су у Србији, а имају право гласа у Сребреници са свим што се дешава. Јасно је да се спрема нова крађа од стране Бошњака, посебно у ФБиХ. Сумња се да ће исти људи, користећи и епидемиолошку ситуацију, гласати на више различитих адреса. Немамо никакву контролу у тамошњим одборима - истакао је Грујичић.

Осим њега предвиђено је да се обрате и предсједници општинских одбора СНСД-а, СДС-а, ДНС-а СРС “Др Војислав Шешељ” у Сребреници, представник коалиције ДЕМОС-СНП и представници коалиције СПС-НДП-ПУПС.

Први човјек сребреничког СДС-а Момчило Цвјетиновић је потврдио да ће и из Београда апеловати на бираче да изађу на предстојеће новембарске изборе, али их и упознати са мјерама на биралиштима због епидемиолошке ситуације.

Једна од кључних тема биће и скретање пажње на традиционалне покушаје да се преварама дође до гласова, као што су “бугарски воз” и друге.

- Приликом гласања у одсуству интересантно је да у ФБиХ увијек има простора за малверзације, јер ми тамо немамо чланове бирачких одбора, већ само посматраче чије су могућности увида у све то веома ограничене - истакао је Цвјетиновић за “Глас Српске”.

У трци за начелника Сребренице су три кандидата. Уз Грујичића, прво мјесто у тој локалној заједници јуре и независни кандидат Миле Јањић и кандидат СДА Алија Табаковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана