ПДП: Градити центар поткозарске регије и његовати људске ресурсе

Срна
ПДП: Градити центар поткозарске регије и његовати људске ресурсе

ПРИЈЕДОР- Приједор као географска повезница између Бањалуке, Бихаћа, Сарајева и Загреба мора да реализује неколико великих инфраструктурних пројеката као што су ауто-пут Приједор-Бањалука, заобилазница према Санском Мосту и њено повезивање на ауто-пут, брза цеста Јасеновац-Козарска Дубица-Приједор и брза цеста или ауто-пут Приједор-Нови Град, сматра кандидат ПДП-а за одборника у Скупштини града Ранко Смиљанић.

"На овај начин Приједор би се у инфраструктурном смислу позиционирао као центар поткозарске регије. Гледајући положај Приједора, близина Бањалуке треба да је компаративна предност Приједора. Нажалост, анализирајући многе аспекте живота, то није случај", рекао је Смиљанић на конференцији за новинаре у Приједору.

Он је нагласио да је опредјељење ПДП-а да на изборе излази представљајући свој прогам, а не причајући о другим политичким субјектима, те да је једна од оксоница програма његовање људских ресурса.

"Посебан акценат даћемо мотивисању да се млади високообразовани људи по завршетку школовања враћају у Приједор, мјесто гдје ће имати услове да реализују усвојене идеје и остваре своје снове. Нови Приједор ће активно комуницирати са нашим људима који тренутно живе у Европи и свијету. Потребни су нам њихова добра искуства, знање и познанства и везе како бисмо унаприједили свој град", рекао је Смиљанић.

Кандидат ПДП-а за за одборника у Скупштини града Приједора Сњежана Добријевић најавила је да ће се залагати за адекватну здравствену заштиту лица која немају здравствено осигурање, а уз помоћ градског буџета.

"Залагала бих се да се кроз буџет града обезбиједи куповина школског прибора и књига за дјецу из вишечланих породица. Акценат бих дала на породице које су социјално угрожене, а потом и остале", додала је Добријевићева. Кандидат ПДП-а за за одборника у Скупштини града Приједора Младен Колунџија рекао је да је граду неопходна модернизација, реконструкција и рехабилитација свих градских улица и саобраћајница, посебно ужег језгра града, као и апликација електронске наплате паркинга какву имају и далеко мање средине од Приједора. "Потребна је и модернизација јавног градског превоза, као и повећање броја грађана који користе јавни превоз", додао је Колунџија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана