Орбан подржао Додика

Г.С.
Орбан подржао Додика

БАЊАЛУКА - Виктор Орбан, премијер Мађарске, обратио се путем видео поруке народу Републике Српске поручивши да су пред њим важни избори, те је навео да је одувијек подржавао Милорад Додика, који је кандидат за предсједника Републике Српске.

Орбан је рекао да је Додик добар пријатељ Мађарске и мађарског народа, и додао да је поносан на њихово лично пријатељство.

„Мађарска и Србија су сусједи, али Мађарска и Републику Српску сматра својим почасним сусједом. Зато је оно што се код вас дешава и за нас веома битно. Има утицаја на Мађарску и на цијели регион, али наравно утиче и на ваше животе, дакле на животе наших пријатеља", изјавио је Орбан.

Говорећи о Додику, Орбан је рекао да је он спреман очувати мир и нагласио да је отворен за дијалог.

„Предстоје вам важни избори. Добро познајем вашег предсједника, господина Додика, који је добар пријатељ Мађарске и мађарског народа, а и ја сам поносан на наше лично пријатељство. У њему сам упознао човјека који је спреман очувати мир, који је отворен за дијалог, који се залаже за поштивање Дејтонског споразума, и који увијек и у свим приликама чува интересе српског народа. Одувијек сам га подржавао, зато желим и убудуће сарађивати са њим. Надам се да ћу и након избора имати прилику за то. Бог благословио све Србе на цијелом простору Балкана", поручио је Орбан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана