Министарство обавијестило Ћосића да је рок за предају дужности осам дана од потврде мандата

Срна
Министарство обавијестило Ћосића да је рок за предају дужности осам дана од потврде мандата

САРАЈЕВО - Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске обавијестило је новоизабраног градоначелника Источног Сарајева Љубишу Ћосића да се примопредаја дужности након спроведених избора за организационе јединице локалне самоуправе обавља најкасније у року од осам дана од дана потврде мандата.

- У Закону о локалној самоуправи, одредба члана 47 на јасан начин обавезује како и када се мора извршити примопредаја дужности између градоначелника након што орган надлежан за спровођење избора потврди мандат - навели су из Министарства у одговору на Ћосићев допис којим је затражио мишљење о примјени законских одредаба у вези обављања примопредаје дужности.

У допису Министарству, Ћосић је навео да је 22. децембра од Централне изборне комисије (ЦИК) преузео увјерење о избору за градоначелника Источног Сарајева, те указао на одредбе Закона о граду Источно Сарајево, којим се уређује избор градоначелника.

Из Министарства су навели да је Ћосић указао и на одредбе Закона о локалној самоуправи и Статута града Источно Сарајево којима се уређује примопредаја, те да је Скупштина Града на сједници 17. децембра донијела одлуку о именовању Комисије за примопредају дужности између градоначелника.

На протеклим локалним изборима у БиХ, који су одржани 15. новембра, грађани Источног Сарајева су први пут директно бирали градоначелника, а највише гласова освојио је Ћосић, који је сертификат преузео у уторак, 22. децембра, од када му тече мандат.

Међутим, досадашњем градоначелнику Ненаду Вуковићу мандат истиче тек у марту 2021. године, тако да је он и даље на челу овог града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана