Лукач: Изборе ће обезбјеђивати око 3.500 полицајаца

Срна
Лукач: Изборе ће обезбјеђивати око 3.500 полицајаца

ДОБОЈ - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да ће око 3.500 службеника полиције бити ангажовано током општих избора у недјељу, 2. октобра.

Лукач је новинарима у Добоју рекао да је полиција интензивно ангажована и да штаб који је формиран сагледава комплетну ситуацију.

-Биће прилично оптерећујуће за Министарство унутрашњих послова с обзиром на број бирачких мјеста, с обзиром на број полицајаца и на период када то морамо да чувамо - навео је Лукач и додао да ће упркос томе полиција обављати редовне послове и бити на услузи грађанима.

Он је најавио да ће бити ангажовани сви ресурси полиције и да ће Штаб сутра одржати састанак како би сагледао капацитете по полицијским управама.

-Негдје ћемо морати да помогнемо полицијској управи и да ангажујемо људе из средишта у Бањалуци, углавном то морају да буду полицијски службеници, не могу државни службеници и намјештеници, остали запослени у Министарству унутрашњих послова - рекао је Лукач новинарима у Добоју, након данашње посјете Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана