Избори у Сребреници и Добоју: Убједљива побједа Грујичића и Јеринића, освојили више од 67 одсто гласова

ГС
Избори у Сребреници и Добоју: Убједљива побједа Грујичића и Јеринића, освојили више од 67 одсто гласова

САРАЈЕВО- На поновљеним изборима у Сребреници, према прелиминарним резултатима, највише гласова освојио је кандидат Коалиције "Заједно за Сребреницу" Младен Грујичић, а убједљиву побједу у трци за градоначелника Добоја остварио је кандидат СНСД-а Борис Јеринић.

Предсједник Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ Жељко Бакалар је рекао да је Грујичић освојио 5.189 гласова или 67,62 одсто гласова, кандидат СДА Алија Табаковић 2.433 гласа или 31,7 одсто, те независни кандидати Миле Јањић и Александар Симић 28 гласова, односно 24 гласа.

Према његовим ријечима, у ове резултате су укључени и резултати са оних бирачких мјеста на којима нису поништени избори, а који су одржани 15. новембра прошле године.

На конференцији за новинаре у Сарајеву он је рекао да је одзив бирача на бирачким мјестима на којима су јуче поновљени избори износи износи 42,87 одсто, док комплетан одзив на свим редовним бирачким мјестима износи 46,53 одсто.

Бакалар је навео даће резултати за Скупштину општине Сребреница бити објављени ујутру, на веб страници ЦИК-а.
Он је навео да према информацијама Министарства унутрашњих послова Републике Српске, није било утврђених пропуста, а ни информација које би указивале на угроженост самог изборног процеса, осим једног случаја нарушавања јавног реда.

Према првим прелиминарним резултатима на поновљеним локалним изборима у Добоју највише гласова освојио је Борис Јеринић - 19.148 или 67,44 одсто, саопштено је на конференцији за новинаре ЦИК-а.

У Добију је обрађено 96 бирачких мјеста од укупно 106.

Кандидат Социјалистичке партије Срђан Тодоровић освојио је 4,645 гласова, односно 16,36 одсто, док је кандидат СДС-а Цвијан Филиповић освојио 4.600 гласова или 16,20 одсто.

- У гласове су укључени и резултати са бирачких мјеста на којима избори нису поновљени - рекао је Бакалар.

Истакао је да се први резултати за одборнике у Скупштини града Добој очекују у јутарњим часовима.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана