Додик: Требиње - град успјеха СНСД-а

Срна
Додик: Требиње - град успјеха СНСД-а

ТРЕБИЊЕ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је Требиње град успјеха СНСД-а и да је у њега дошао по још једну побједу за градоначелника и за одборничку листу ове странке, што је најбоља понуда Требињцима.

Додик је изразио намјеру да у Требињу буду настављени пројекти Владе Републике Српске и да овај град буде на понос свих.

"Имамо намјеру да са Владом Србије завршимо брзо аеродром, то ће бити озбиљна промјена начина живота овдје и обезбиједиће нови импулс за додатни развој, не само туризма, већ и укупног привредног живота", рекао је Додик новинарима у Требињу.

Он је навео да иза политичара не остају ријечи, него дјела, те истакао да је СНСД заједно са својим људима оставио снажан печат на укупан развој Требиња.

"Без обзира на пандемију вируса корона која је учинила озбиљан притисак на рад привреде, прије свега на туризам, Требиње је било један од најживљих градова ове сезоне у региону. То говори о томе да смо успјели да презентујемо и град и његове потенцијале, а са доласком и изградњом аеродрома свакако ће то бити још боље", поручио је Додик.

Кандидат СНСД-а за градоначелника Мирко Ћурић рекао је новинарима да предизборна кампања протиче у најбољем реду.

"За нас није кампања 30 дана, за нас је кампања 365 дана у години, тако да дјела показују више од ријечи. Не бисмо жељели да у овом изборном периоду испашта грађанство, него све редовне активности које имамо да уједно испуњавамо", истакао је Ћурић.

Он је подсјетио да и вечерашње "Дучићеве вечери поезије" нису жељели да прекидају, упркос епидемији вируса корона.

"То довољно говори да Требиње иде правим путем, правим корацима и да нам је култура и те како важна", нагласио је Ћурић.  

 

Требиње са Дучићевим именом ширило свој значај

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да се Требиње на најбољи могући начин одужује Јовану Дучићу, великану српске књижевности, човјеку који је оставио несумњив допринос у дипломатији и добро разумио српске националне интересе и положај Срба, који је био тежак у његово вријеме.
Додик је подсјетио да је прије 20 година присуствовао допремању земних остатака великог пјесника из САД у Требиње.

"Тад сам био предсједник Владе Републике Српске. Ових 20 година Требиње је са именом Дучића ширило свој значај и увјерење да не може без Дучића. И Дучић, наравно, није могао без Требиња, зато је и завјетовао да овдје буду сахрањени његови остаци", истакао је Додик, који ће вечерас у Требињу присуствовати свечаној академији у Културном центру, централном догађају поводом манифестације "Дучићеве вечери поезије".

Земни остаци великог српског пјесника Јована Дучића /1874-1943/, допремљени из САД, положени су 22. октобра 2000. године у гробно мјесто у новоизграђеној цркви Херцеговачка Грачаница, на брду Црквина, изнад Требиња, чиме је испуњена посљедња пјесникова жеља.

Велики пјесник преминуо је на Благовијести, 7. априла 1943. године, у Герију у америчкој држави Индијана, гдје је сахрана првобитно обављена, али је потом, исте те године, пренесен у порту српског Манастира Светог Саве у Либертвилу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана