Додик: Јавор је мој кандидат, а вјерујем и грађана Приједора

Срна
Додик: Јавор је мој кандидат, а вјерујем и грађана Приједора

ПРИЈЕДОР - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас да вјерује да је кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора Слободан Јавор и кандидат грађана Приједора.

Додик је изјавио новинарима током предизборног скупа у Гомјеници да је током локалне кампање СНСД прошао читав град и да мисли да има "договор са народом".

"Овдје долазимо са образом, у Приједору смо учинили много тога да постане бољи, значајнији и дошао сам овдје да подржим Јавора и његову екипу и да кажем да ћемо заједно радити на многим отвореним питањима која су важна и која мијењају суштину живота у овом крају, а то је ауто-пут, то је болница", рекао је Додик.

Он је додао да је данас разговарао са инвеститорима и да је могуће отварање једне фабрике овдје у Приједору која би запослила 300 до 400 радника.

"Али, о томе не могу више да кажем осим да је Приједор град који заслужује посебну пажњу и то смо учинили задњих годину и по дана радећи заједно са градском администрацијом на дефинисању свих пројеката и програма и дошли смо овдје да то наставимо. Јавор је мој кандидат, а вјерујем и грађана Приједора", поручио је Додик.

Јавор је изјавио да се са грађанима Гомјенице сусрео у више наврата, када су му указали на одређене проблеме, те да му је драго што је дио тих проблема ријешен.

"Посебно ми је драго да смо дио тих проблема успјели ријешити. Отворено је савремено дјечије игралиште, у плану је још једно. Од двије дивље депоније једна је уклоњена, а друга је приоритет за рјешавање", истакао је Јавор.

Он је додао да су грађани указивали на неколико кључних инфраструктурних проблема, као што је асфалтирање и расвјета.

"Расвјета се управо поставља у двије улице у дужини од 800 метара, а што се тиче асфалтирања, мјесна заједница је кандидовала улице које су приоритети и град је то уврстио међу пројекте који ће се реализовати одобреним средствима Владе Републике Српске", рекао је Јавор.

Он је нагласио да ће се лично заложити и да овдашњи Фудбалски клуб "Гомјеница" добије ограду за савремени терен са вјештачком травом.

"Одбрана од поплава је приоритет, не само мјештана Гомјенице, него и свих грађана Приједора и могу рећи да је при крају припрема тендера који ће бити расписан почетком идуће године у сарадњи са жВодама Српскеж. Ријеч је о санацији корита ријеке Милошевице и Гомјенице", појаснио је Јавор.

Пријевремени избори за градоначелника Приједора биће одржани 12. децембра, а у изборној трци учествује 14 кандидата. Слободана Јавора као кандидата СНСД-а подржава још седам политичких странака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана