Денис Бећировић прогласио побједу за члана Предсједништва БиХ из реда Бошњака

ГС
Денис Бећировић прогласио побједу за члана Предсједништва БиХ из реда Бошњака

Кандидат опозиције за члана Предсједништва БиХ Денис Бећировић прогласио је вечерас у изборном штабу СДП-а побједу у утрци за бошњачког члана Предсједништва БиХ.

Бећиревићу су протукандидати били Бакир Изетбеговић, предсједник Странке демократске акције (СДА) и предсједник Платформе за прогрес и кандидат Коалиције Држава Мирсад Хаџикадић.

Након затварања бирачких мјеста у 19 сати приступило се бројању гласова. У почетку је повео Изетбеговић, након чега се обратио предсједник Главног одбора Странке деморкатске акције Халид Гењац рекавши да је ово очекиван резултат.

Убрзо је дошло прво до изједначења, а након тога је Бећировић прешао у водство. Како је ноћ одмицал ато водство је све више расло, да би након 50 посто пребројаних гласова било увјерљиво и, како се показало, недостижно за лидера СДА.

Бећировић је, према овим још увијек незваничним информацијама, остварио прилично увјерљиву побједу.

Трећепласирани је био Хаџикадић, који ни у једном тренутку током бројања гласова није озбиљније запријетио да угрози дуел Бећировића и Изетбеговића.

Напоменимо да је Централна изборна комисија (ЦИК) саопћила да је излазност на данашњим Опћим изборима у Босни и Херцеговини износила 50 посто, што је за четири посто мање у односу на Опће изборе из 2018. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана