Ћамил Дураковић: Бошњаци Сребренице послушали позив за бојкот избора, гласало их само 166

Г.С.
Ћамил Дураковић: Бошњаци Сребренице послушали позив за бојкот избора, гласало их само 166

СРЕБРЕНИЦА: Представник Иницијативе “Моја адреса: Сребреница” Ћамил Дураковић осврнуо се, након затварања бирачких мјеста, на данашње, поновљене изборе у Сребреници.

Дураковић је на изјавио да је најважнија порука бојкота избора у Сребреници та, да бошњаци у овом граду имају јединство, без обзира колико то неко оспоравао, преноси је Кlix.

– Скептицима који су сумњали и покушали обезвриједити наше јединство и чврсту одлуку да бојкотујемо данашње нерегуларне изборе, желим саопштити да је у Сребреници од три хиљаде Бошњака на бирачком списку гласало њих 166. Не улазећи у то како и за кога је данас гласало 166 Бошњака, то није довољно нити за један одборнички мандат – написао је у својој објави Дураковић.

Поручио је да сада чекају одлуку Уставног суда БиХ, након које ће знати како и шта даље.

– Ако изузмемо уцјене, пријетње, плаћања социјално-угроженим, с поносом могу рећи – сачували смо наше достојанство. Ми нисмо никоме пријетили, плаћали нити уцјењивали. Поносан сам што је мој народ данас изабрао достојанство умјесто страха, интереса и неправде. Наша борба није лака, али је сигурно настављамо. Хвала вам и поносан сам – поручује Дураковић.

Подсјећамо, пробосанске снаге у Сребреници су указивале на проблеме у изборном процесу, поготово када је ријеч о гласању поштом, а због сумње да ће неправилности бити поновљене, одлучили су да бојкотују изборе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана