Зоран Талић: У континуитету водимо активности с циљем заштите градске имовине

Александар Стојановић
Зоран Талић: У континуитету водимо активности с циљем заштите градске имовине

БАЊАЛУКА - Град активно спроводи и прати све активности по питању заштите градске имовине, рекао је предсједник Скупштине града Зоран Талић коментаришући посљедњу одлуку Врховног суда који је пресудио да се поступак око земљишта Пољопривредне школе врати на почетак.

 - Град је на корак да врати у посјед милионски вриједну некретнину и земљиште и то је само једна у низу повољних пресуда за град у посљедње вријеме. Још прије двије године заједно са градоначелник ставили смо на дневни ред питање заштите градске имовине и на томе се ради у континуитету – рекао је Талић.

Он је истакао да град активно приступа рјешавању питања имовине Соколског дома, зграде Радничког универзитета, те питање земљишта старе аутобуске станице у центру града.

- Заштита Градске имовине је итекако битна јер кроз њу добијамо нешто ново на територији града за све градјане те стварамо нове вриједности. Напримјер, на територији старе аутобуске станице планиран је нови Градски трг а враћени објекат Соколског дома, биће оспособљен за спортске садржаје са којим ћемо сигурно добити простор за стварање нових спортских талената.Оно што је још битно напоменути, јесте да се активно пописује комплетна имовина града када су у питању пословни простори и непокретности - истакао је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана