Зоран Кашћелан, тренер Борца: Искупљење за лошу партију у Бијељини

Д. Д.
Зоран Кашћелан, тренер Борца: Искупљење за лошу партију у Бијељини

БАЊАЛУКА - Сјајним другим дијелом меча кошаркаши Борца савладали су Спарс 83:69 те тако на прави начин најавили дерби сезоне против Широког у наредном колу.

Екипа тренера Зорана Кашћелана била је одлична у другом дијелу када су надокнадили заостатак, а затим сломили ривала.

- Нисмо били на висини задатка кад је у питању енергија и одбрана у првом полувремену. На домаћем терену примили смо 45 поена, што је за бригу. Драго ми је што су играчи одреаговали у другом полувремену и стварно имали фантастичну енергију. Пресудило је физичко стање, у бољем смо од Спарса и како је одмицала утакмица било је јасно да ћемо претрчати ривала. Није била лагана утакмица, али смо направили праву увертиру у сезону за дерби меч против Широког - истакао је Кашћелан.

Он истиче да је на полувремену имао јасну поруку за своје играче.

- Пуно разговарамо и они морају да буду гладни успјеха, да треба да се афирмишу и да им не треба посебан подстрек, без обзира на то да ли је у питању дерби или тренинг. Оно што ме радује је енергија и борба, јер и кад не дајемо кошеве, опет смо у игри због одбране и скока и онда стиже награда као у овом мечу у виду неких погођених шутева. Фантастичан приступ у другом дијелу је награђен побједом и мислим да смо се искупили за најгору партију сезоне коју смо имали у Бијељини. Ово је млад тим који је остварио одличне резултате и нормалне су осцилације, а радује што опет хватамо узлазну путању - додао је Кашћелан.

Резултати: Будућност - Посушје 93:73, Борац - Спарс 83:69, Зрињски - Широки 46:103, Славија - Младост 98:100 (након продужетака), Леотар - Промо 89:60, Босна - Слобода 84:76. Пласман: Широки 38, Борац 35, Будућност 33, Босна 33, Леотар 29, Спарс 28, Славија 28, Слобода 27, Посушје 24, Промо 24, Младост 23, Зрињски 20.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана