Ванредна сједница Скупштине града Бањалука у петак: Пред одборницима сет економских мјера

Александар Стојановић
Ванредна сједница Скупштине града Бањалука у петак: Пред одборницима сет економских мјера

Ванредна сједница Скупштине града Бањалука биће одржана у петак у 12 часова у Банском двору, искључиво са циљем ублажавања економских послиједица које су изазване појавом вируса корона у Бањалуци, изјавио је предсједник Скупштине града Бањалука, Зоран Талић након данашњег засједања скупштинског Колегијума.

- У Градском штабу за ванредне ситуације, на челу са градоначелником Игором Радојичићем, утврђене су одређене економске мјере које су у надлежности града а које би требало помоћи пословним субјектима и становништву. Те мјере су већ раније представљене јавности а односе се на субвенције пословним субјектима у виду комуналних такса и накнада за мјесец март, април и мај, ослобађање плаћања закупнина пословних простора за наредна три мјесеца, субвенционисање каматних стопа који ће пословни субјекти подизати до одредјеног износа и по одређеним каматним стопама те које ће град субвенционисати из неутрошених средства гарантног фонда Градске развојне агенције чији је порфељ 500.000 марака. Треба напоменути да ће се усвајати и акти који ће се односити на пакете мјера помоћи за пољопривреднике - рекао је Талић.

Он напомиње да је сједница градског парламента која ће се одржати у петак од изузетног значаја, јер да би све утвђене мјере биле законски спроводиве, одређени акти морају бити усвојени у Скупштини града.

- Очување наше економије, односно радних мјеста, поред очувања здравља наших суградјана, је приротет и ту нема дилеме. Надам се да ћемо постићи концензус, тј јединство свих партија по овом важном питању, јер помоћ привреди је нешто што би свима требао бити заједнички циљ и приоритет ради што бржег  превазилажења ове тешке ситуације -рекао је Талић.

Матични уред
Матични уред
Матични уред
Матични уред
Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана