Усвојен нацрт буџета за наредну годину у износу од 159,3 милиона КМ

Јелена Стојишић
Усвојен нацрт буџета за наредну годину у износу од 159,3 милиона КМ

БАЊАЛУКА - Скупштина града Бањалука данас је једногласно усвојила Нацрт буџета града за 2022. годину у износу од 159,35 милиона КМ и упутила га у јавну расправу.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изразио је задовољство што су сви одборници подржали Нацрт.

"То значи да су на помолу пројекти на које смо заиста поносни, попут бесплатних уџбеника, суфинансирања вртића, пројекти изградње моста у Чесми, школе у Ади, саобраћајница кроз Куљане, Шарговац и Пријечане и сви добрих ствари за које се залажемо", рекао је Станивуковић.

Из Клуба одборника СНСД-а саопштили су да су данас са својим коалиционим партнерима прихватили Нацрт буџета за 2022. годину, али да нису задовољни концептом који је предложио Станивуковић, прије свега јер је конципиран потрошачки, а не као развојни буџет града.

"То с правом очекујемо у име већине грађана Бањалуке. Упркос томе и уз силно стрпљење, дајемо још и ову шансу градоначелнику да се докаже као одговоран, конструктиван и фактор стабилности у нашем највећем граду", наводи се у саопштењу.

Из Клуба одборника СНСД-а су навели да им је један од важнијих циљева да се грађани додатно не задуже и то беспотребно, јер у каси града леже милиони вишка које прво треба потрошити.

На данашњем засједању пред одборницима се нашло укупно 27 тачака, од којих је усвојено 26, док одборници нису усвојили Одлуку о изради регулационог плана, којим се предвиђа изградња највећег градског парка.

Једногласно је усвојена препорука о увођењу јединственог Управног мјеста у Градској управи Бањалука, а ова тачка приједлог је одборника Милка Грмуше.

Скупштина града Бањалука усвојила је и Одлуку о потписивању Споразума о сарадњи са општином Будва.

Одборници су подржали и бројне одлуке о регулационим плановима, као и сет одлука о закупима под посебним условима, па су тако градски простор, између осталих, добили Удружење за помоћ лицима са аутизмом "Дјеца свјетлости", Удружење грађана "Срце на длану" и многи други, а многим корисницима одобрено је продужење закупа.

Скупштина града Бањалука разматрала је и кадровска питања, а усвојена је одлука која се односи на расписивање Јавног конкурса за избор директора Центра за развој пољопривреде и села.

Усвојено је и рјешење о именовању гарантног одбора Градске развојне агенције, као и одлука о условима и расписивању јавног конкурса за избор и именовање чланова управних одбора у пет јавних установа и агенцијама чији је оснивач град Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана