Станивуковић: Они који не долазе на сједнице неће добити плату, aко не буде засједања народ ћу позвати на улицу

ГС
Станивуковић: Они који не долазе на сједнице неће добити плату, aко не буде засједања народ ћу позвати на улицу

БАЊАЛУКА - Они одборници који не долазе на сједнице Скупштине града неће добијати плате, а ако не буде сједнице народ ћу позвати на улицу, поручио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић коментаришући неодржавање сједнице која је била заказана за данас.

- Блокада је немоћ, а не оно што они кажу. Ово је блокада свих оних приједлога које смо дали за напредак Бањалуке. Ово нема никакве везе са било каквим изјавама. Предсједник Скупштине Града Илић је још 14. августа рекао да не треба искључивати одгађање скупштине, они су прије мјесец дана то говорили јер знају колико Бањалука напредује - навео је Станивуковић.

Истакао је да ће позвати сутра у девет часова представнике скупштинске већине, да покушају доћи до неког договора.

Према његовим ријечима, неодржавањем ове сједнице су прекршени многи од Закона о локалној самоуправи РС.

-Ми сутра очекујемо сједницу, односно наставак отказане сједнице - казао је Станивуковић.

Истакао је да уколико представници већине не дођу сутра на састанак, да је план да изведе народ на улицу.

-Невјероватно је да неко може блокирати напредак града и капиталних пројеката. Не можемо то дозволити. Грађанима желим да кажем да 23 милиона КМ ребаланса буџета никад није било откад Бањалука постоји. Они се боје тих милиона – рекао је Станивуковић.

Истиче да неће дозволити да Скупштина не функционише.

– Позивам одборнике сутра на сједницу, уз напомену да нема плате, уколико не дођу. Такође, имаћемо јасан одговор, јер ја се народа не плашим, радим за народ. Они који су покрали народ, треба да се плаше – рекао је Станивуковић.

Скуштина града Бањалука данас није одржана како је раније било планирано јер су чланови скупштинске већине рекли да неће присуствовати засједању.

Неприсуствовањем скупштинске већине нема кворума за одржавање сједнице.

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић саопштио је да је скупштинска већина одлучила да не учествује у раду скупштине док не буду постигнути услови за нормалан дијалог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана