Станивуковић: Ако скупштинска већина не одговори до 16 часова, од сутра нема градског превоза

Јелена Танацковић
Станивуковић: Ако скупштинска већина не одговори до 16 часова, од сутра нема градског превоза

БАЊАЛУКА - Још немамо потврду одборника скупштинске већине да ће нови цјеновник у јавном градском и приградском превозу бити усвојен, што је једина гаранција да град превозницима може наставити да даје субвенције, казао је за "Глас Српске" градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Продаја мјесечних карата у Бањалуци је одгођена до даљег, а превозници су најавили да од сутра обустављају рад јер нису утврђене нове цијене карата.

- Чекамо потврду до 16 часова, а ако је не добијемо, не можемо дати превозницима зелено свјетло да наставе да возе. Позивам одборнике Уједињене Српске, Социјалистичке партије и Савеза независних социјалдемократа да се изјасне о овом, тренутно најважнијем питању за наш град. Позивам их да се изјасне, јер њихов став не чекам само ја, већ превозници, њихови запослени и хиљаде наших суграђана који не знају како ће сутра доћи на посао - нагласио је Станивуковић.

Како би сутра наставили са радом, превозници траже да им градоначелник потпише изјаву да ће они имати плаћену субвенцију за јул.

-Ја то могу потписати, али шта ћемо са августом. Тако само продужавамо агонију, накратко пролонгирамо овај проблем јер Градска управа не може без Скупштине Града и новог цјеновника, према којем Град преузима терет поскупљења на себе у износу од 80 одсто – казао је градоначелник.

Поновио је да је Градска управа спремна да преузме јул, али да мора добити термин одржавања ванредне сједнице о јавном превозу и када ће бити изгласани нови услови превоза на територији града Бање Луке.

-Дакле, морамо да усвојимо комплетну одлуку, не пристајемо на то да кажу да ми плаћамо два мјесеца па ћемо касније сјести и видјети шта даље. На то не могу пристати на основу ранијег искуства са овом политичком ситуацијом у Скупштини – навео је он.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана