Сједница Скупштине града због мјера заштите без присуства новинара, опозиција најавила бојкот јер нема дискусије

А.С.
Сједница Скупштине града због мјера заштите без присуства новинара, опозиција најавила бојкот јер нема дискусије

Сједница Скупштине града Бањалука, на којој ће бити расправљано о сету економских мјера за ублажавање посљедица вируса корона на привреду у граду, због мјера заштите и социјалног дистанцирања које су на снази у Републици Српској биће одржана без присуства новинарских екипа.

Из Градске управе кажу да су се одлучили на такву мјеру, како би у просторији боравио што мањи број људи, те да грађани неће остати ускраћени за све битне информације. Сједница ће бити одржана сутра у Банском двору.

- Све изјаве биће снимљене и прослијеђене медијима након сједнице, а грађанима ће бити представљене све одлуке које буду усвојене и путем званичне интернет странице Града – истакли су из Градске управе.

Из опозиције су најавили да ће бојкотовати ову сједницу, јер им, како тврде, није омогућено да током сједнице расправљају о економским мјерама, те кажу да не желе да учествују у унапријед договореном гласању.

- Постојале су двије опције, да се говори у име клуба десет минута о свим мјерама, што није довољно, или да се уопште не расправља. Изабрана је ова друга, много гора и ми из покрета Бањалука зове, заједно са колегама из СДС-а и ПДП-а донијели смо одлуку да не присуствујемо сједници – казала је одборница Покрета Бањалука зове Мирна Савић-Бањац.

Додала је да пола сата, колико је предвиђено да сједница траје, није довољно како би сви били упознати са свим битним чињеницама.

- Нисмо сигурни и колико је оваква одлука у складу са Правилником о раду, али и Статутом Скупштине и у том погледу предузимамо одређене кораке – закључила је Савић-Бањац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана