Радови на новој кружној раскрснци између "Екватора" и Кастела у пуном јеку

J.Сa.
Радови на новој кружној раскрснци између "Екватора" и Кастела у пуном јеку

БАЊАЛУКА - Радови на изградњи кружне раскрснице и парка на локацији између "Екватора" и тврђаве Кастел у поном су јеку, а све се гради у циљу побољшања услова одвијања саобраћаја.

Градоначелник Драшко Станивуковић обишао је радове и том приликом поручио да ће нова раскрсница у потпуности промијенити изглед овог дијела града.

- У епицентру раскрснице биће парк са фонтанама, клупама, простором за рекреацију и уживање – рекао је Станивуковић.

Према његовим ријечима, овај простор својим изгледом ће подсјећати на раскрснице које смо до сада виђали у најпознатијим европским и свјетским метрополама.

- За изградњу и модернизацију раскрснице издвајамо око 1,2 милиона КМ, док ће за изградњу парка бити издвојено преко милион КМ, што значи  да је ријеч о пројекту вриједном око 2,5 милиона КМ који ће бити трајан и неупитан печат новог развоја града – рекао је Станивуковић и појаснио да се упоредо са овом раскрсницом ради и на изградњи кружне раскрснице између Булевара цара Душана и Книнске улице чија је вриједности око 180.000 КМ.

- У оквиру овог пројекта посебно ће бити третиран пјешачки саобраћај, посебно на дијелу Тржничке улице. Тренутни прелаз је неадекватан, јер немамо ни задовољавајући проток моторног, а ни пјешачког саобраћаја – рекао је он.

Реконструкцијом овог дијела града биће успостављен нови режим саобраћаја који ће смањити гужве и побољшати проток саобраћаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана