Радојичић: Бањалука прошла кроз велики изазов, наставља развојим путем

ГС
Радојичић: Бањалука прошла кроз велики изазов, наставља развојим путем

БАЊАЛУКА – Град Бањалука посљедњих је година правио озбиљне развојне кораке и очекујемо да ће наставити тим путем.

Истакао је то градоначелник Бањалуке Игор Радојичић поводом прославе крсне славе града – Спасовдана и додао да то значи велики број улагања, побољшавање услова живота, градњу комуналне инфраструктуре, вртића, саобраћајница, мостова и свега што грађанима треба.

Честитајући Бањалучанима крсну славу града Вазнесење Господње – Спасовдан, Радојичић је подсјетио да је  град посљедњих година отварао по неколико хиљада нових радних мјеста, да тренутно има повећан број незапослених, али је изразио наду да ће и у области запошљавања кренути узлазном путањом.

Напомиње да ове године Бањалука Спасовдан дочекује у другачијим околностима, али да из ове кризе грађани излазе сигурни у здравственом смислу.

- Сви показетељи које имамо посљедњих дана говоре о томе да се епидемија вируса корона смирује и да смо кроз тај велики изазов прошли. Остају социјалне и економске посљедице, али смо одлучили да уз све проблеме и изазове, наставимо истим развојним путем - нагласио је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Данашњу крсну славу - Спасовдан, Радојичић је честитао и градовима Београд и Источно Сарајево.

Предсједник Скупштине града Бањалука Зоран Талић напоменуо је да је град предузео све активности када је у питању заштита здравља становништва и јавног здравља.

- Надам се да ћемо превазићи посљедице која сада осјећамо и да ћемо се вратити инвестиционим активностима које смо имали прије пандемије. Желим да истакнем да су грађани били доста одговорни и надам се да ће тако бити и даље - рекао је Талић.

Прослава славе града почела је Светом архијерејском литургијом у Саборном храму Христа Спаситеља, коју служи његово преосвештенство еписком бањалучки Јефрем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана